Simplifynance logo


תכנון פיננסי מוכוון השקעה פאסיבית

נתכנן עבורך תמהיל השקעות ותכנית פעולה להשקעה פאסיבית פשוטה ורווחית

מה אשיג מתכנון פיננסי?

בתום התהליך תשקיע/י בקלות את כספיך וחסכונותיך בצורה יעילה ורווחית, במקום לשלם דמי ניהול גבוהים תמורת ביצועים בינוניים. תוצר התהליך יהיה תמהיל השקעות מפורט וצ'ק ליסט לביצוע עבור כל סוגי החסכונות.
התכנון מתייחס לתמונה המלאה של משק הבית: חסכונות פרטיים, פנסיוניים, קרנות השתלמות, נדל"ן, כספים במסגרת העסק (לבעלי עסקים), מניות RSU, הלוואות, מינוף וכיוצ"ב. התכנון יתמקד בהשקעות פאסיביות זולות ורווחיות, בהתאם ליעדים ולמטרות שלך לטווח הקצר והארוך, ותוך מקסום התשואות והטבות המס.

שלבי התכנון הפיננסי

1. מילוי שאלון: נקבל ממך תמונת מצב מלאה של משק הבית: הכנסות והוצאות, השקעות קיימות, פנסיה, נדל"ן, הלוואות, הכנסות מהעסק (אם רלוונטי) וכיוצ"ב.

2. פגישה מקדימה: נקיים שיחת היכרות שבה נכיר יותר לעומק את המטרות והיעדים שלך, ונוודא שכל הפרטים בשאלון ברורים.

3. בניית התכנון: על בסיס כל הנתונים והיעדים שהגדרת, נבנה תמהיל השקעות מפורט המותאם עבורך באופן אופטימלי. בנוסף נגדיר צ'ק ליסט ברור לביצוע עבור כל סוגי החסכונות והנכסים.

4. הצגת התכנון: נציג לך את התכנון והרציונל מאחוריו בצורה מפורטת וכמובן נענה על כל השאלות. לרוב מדובר בפגישה אחת או שתיים, בהתאם לצורך.

5. שלב הביצוע: נלווה אותך ונעקוב אחר התקדמותך בהשלמת הצ'ק ליסט שהגדרנו.

6. פגישת סיכום: נוודא שכל הפינות נסגרו ונענה על כל שאלה שעוד נותרה פתוחה (אל דאגה, נהיה כמובן זמינים לשאלות גם לאחר התכנון!).


התועלת הכספית מיישום התכנון נעה בין 250,000 ₪ במשך עשור למשק בית ממוצע, ועד כ-8 מיליון ₪ לבעלי שכר גבוה למשך 30 שנה. (למד/י כיצד).


ההצלחה שלכם היא ההצלחה שלנו!







הרחבות אפשרויות לתכנון הפיננסי

בהתאם לצרכי הלקוח, התכנון הפיננסי יכול להיכנס גם לנושאים נוספים:

1. תכנון פרישה (לרבות פרישה מוקדמת): מטרתו של התכנון הפיננסי היא לתכנן תכנית פעולה אופטימלית אשר: תדאג קודם כל לרמת החיים הרצויה בפרישה, תמקסם את התשואה והגדלת ההון במקביל לשמירה על רמת החיים, תמזער את חבות המס, ותתכנן נכון ירושה והעברה בין דורית. במסגרת תכנון הפרישה נסתכל על תקופות שונות על ציר הזמן לאחר הפרישה, נתכנן מאילו אפיקים כדאי שנייצר הכנסה בכל תקופה, ונוודא כי התכנית איתנה ושורדת תרחישי קיצון והנחות לחומרה.

2. התייחסות להוצאות משמעותיות בטווח זמן קצר-בינוני, ואיך הן משתלבות עם ההשקעות.

3. תכנון השקעות ומיסוי לבעלי עסקים: סשן חובה לכל עצמאי/בעל חברה שמאפשר לחסוך עשרות אלפי שקלים במיסים מדי שנה, תוך ניצול אופטימיזציות מיסוי שהן מתחת לרדאר של מרבית רואי החשבון, וכן לנצל את המנגנון של חברה בע"מ לצורך השקעות שיוכלו לשמש בעתיד לפרישה מוקדמת.

4. רכישת דירה והלוואות: תכנון השקעות במקביל להתלבטות על רכישת דירה ולהלוואות קיימות (כמה הון עצמי לדירה וכמה להשקעה בשוק ההון, כמה משכנתא/הלוואה לקחת ולאיזה פרק זמן, וכו').

5. מניות בחברה (למשל RSU, בעיקר להייטקיסטים) וכיצד נכון להשתמש בהם.

6. חיסכון זול ורווחי לילדים, תוך ניצול הטבות מס משמעותיות (חיסכון במס שיכול להגיע אף ל-100,000 ש"ח לכל ילד).

7. ייעול תקציב משק הבית, בשיטה שבאמת עובדת ואינה גורמת לנו לתחושת הקרבה.

8. תכנון מושכל של הכיסויים הביטוחיים.



מה חשוב לברר לגבי שירות של תכנון פיננסי?

1. רצוי מאוד שהמתכנן הפיננסי יהיה בעל ראייה רחבה וכוללת, שמחזיק בידע מקיף בכל התחומים הרלוונטיים ובפרט בתחום ההשקעות והחיסכון הפנסיוני. כך לא נצטרך להתייעץ בנפרד עם אנשי מקצוע רבים מתחומים שונים, ולנסות לבנות לבד תכנית טלאי-על-טלאי ע"ס המלצות מגורמים שונים (שלעיתים אף סותרות).

2. חשוב מאוד שהמתכנן הפיננסי יהיה בלתי תלוי וללא ניגוד אינטרסים. יועצים רבים עובדים במוסדות פיננסיים (כגון יועצי השקעות בבנקים, יועצים/סוכנים פנסיוניים בחברות הביטוח ובבתי ההשקעות וכו'), ורבים אחרים מקבלים עמלות מהגופים הללו. עובדה זו עשויה לגרום להמלצות רחוקות מאופטימליות שממליצות על מוצרים פיננסיים לא מתאימים, מהם נגבים דמי ניהול משמעותיים ללא כל הצדקה, אשר פוגעים דרסטית בתשואה.

רק במקרים נדירים ישנה הצדקה למוצרים מנוהלים, למשל קרנות חוב לא סחיר שאין להן חלופה פאסיבית ראויה, אך ברוב המוחלט של האפיקים השקעה פאסיבית עוקבת מדדים תהיה האפשרות הטובה ביותר. לכן, תמיד הטילו ספק בכנות ובידע המקצועי של יועץ הממליץ בעיקר על מוצרי השקעה מנוהלים בדמי ניהול גבוהים.

3. אולי הפרמטר החשוב מכל בבחירת מתכנן פיננסי, הוא לוודא שהמתכנן מכיר היטב את הנתונים ההיסטוריים על תשואות בשוק ההון, מהם הסיכונים בהשקעות וכיצד לנטרל אותם, וכיצד לייצר תשואה גבוהה אבל גם לחיות בשלום עם תנודתיות השוק. לצערנו, לאחר שיחות עם לא מעט יועצים פיננסיים נוכחנו לדעת שההבנה של רבים מהם בנושאים אלה נמוכה באופן מפתיע, והם פועלים לפי איזושהי תבנית גנרית ורחוקה מאופטימלית.

לגבי יועצים פנסיוניים/סוכני ביטוח – המצב גרוע אף יותר, ומהתרשמותנו רובם המוחלט מבינים בביטוח אבל לא מבינים כמעט דבר וחצי דבר בכל הנוגע להשקעות ותשואה, ופעמים רבות גם לא מכירים היטב את התקנות הפנסיוניות עצמן. חוסר ההבנה הזה שווה הרבה מאוד כסף לטווח הארוך, ולעיתים מוביל להמלצות פשוט הרסניות.

4. פשטות וכנות – תחום הפיננסים וההשקעות עשוי להיראות מאיים, אך ממש לא מדובר במדע טילים. למעשה, יש רק מס' קטן של עקרונות ונתונים שחשוב להכיר כדי להצליח בהשקעותינו ולקבל החלטות מושכלות. לכן, חשוב שהמתכנן הפיננסי ידריך וילמד אתכם את אותם עקרונות ונתונים סטטיסטיים, ויבנה עבורכם תיק פשוט ופאסיבי בהלימה לעקרונות ונתונים אלו. יועצים רבים בונים עבור לקוחותיהם תיק מורכב עם פוזיציות מרובות ללא כל צורך, ולא מסבירים את הסיבות לבחירת המוצרים הפיננסיים שבחרו, כאילו מדובר בקופסא שחורה. בכך הם משמרים את חוסר הידע של לקוחותיהם, ויוצרים תלות של הלקוחות בהם על-מנת שימשיכו לצרוך את שירותיהם בתשלום. מתכננים פיננסיים שפועלים בכנות בונים עבור לקוחותיהם תיק פאסיבי פשוט וזול, ומוכנים להסביר בפירוט את הרציונל מאחורי הרכב התיק.

תכנון פיננסי מבית Simplifynance – תמורה עדיפה באיכות ובמחיר

רוב המתכננים הפיננסיים בארץ "דוחפים" ללקוחותיהם מוצרי השקעה מנוהלים ולא יעילים בדמי ניהול גבוהים, מהם הם אף מרוויחים בכובעם השני כסוכנים פנסיוניים. אצלנו ב-Simplifynance התכנון הפיננסי מתמקד במוצרי השקעה פאסיביים, יעילים, זולים ורווחיים, ומאפשר לוותר על כל המתווכים וגוזרי הקופון, ולהגדיל משמעותית את התשואות.

תמורה עדיפה במחיר

רוב המתכננים הפיננסיים גובים סכום של מס' אלפי שקלים לתכנון פיננסי, אך זה לא הכל: ברוב המקרים, התכנון הפיננסי כולל גם ליווי מתמשך בעלות של כ-0.5% מהיקף הנכסים מדי שנה(!). התשלום השוטף הוא יקר מאוד וכלל אינו נחוץ, בוודאי כאשר כבר הוכח במחקרים רבים שניהול אקטיבי של הכספים אינו מוצלח יותר מהשקעה פאסיבית עוקבת מדדים. כך נוצרת פגיעה משמעותית בתשואה לאורך זמן: ויתור על תשלום של אותו חצי אחוז עבור הליווי השוטף, לא רק שיחסוך כסף, אלא גם יגדיל את התשואה כי אותם כספים נשארים מושקעים ומייצרים תשואה בעצמם, ועם ריבית-דריבית, וכאן הכסף הגדול!

מתכננים פיננסיים אחרים לא יגבו תשלום על התכנון עצמו ואת התגמול שלהם יקבלו בדמות עמלות מבתי ההשקעות והקרנות אליהם הם מפנים את לקוחותיהם, בדומה למודל בו פועלים סוכנים פנסיוניים. בכך נוצר ניגוד אינטרסים מובהק בהעדפת קרנות מנוהלות בדמי ניהול גבוהים.

לעומת מתכננים פיננסיים רבים שגובים כאמור גם סכום משמעותי לתכנון ראשוני וגם עמלה שנתית של כ-0.5% מסך הנכסים עבור ניהול שוטף, אצלנו ב-Simplifynance העלות היא חד-פעמית בלבד, ואינה נגזרת משווי התיק. התכנון הינו אובייקטיבי, והעקרונות המנחים אותנו הם מקסום תשואות בהלימה למטרות, מזעור עלויות ומזעור חבות המס. בסיום תהליך התכנון לא תזדקקו עוד לשירותיהם של יועצים למיניהם ותדעו לטפל עצמאית בחסכונותיכם והשקעותיכם, בקלות ובמינימום זמן.

בנוסף, אנחנו מציעים הצעה ייחודית שמתכננים ויועצים פיננסיים לא נוהגים להציע: אם בסיום התהליך לא תשיג/י תכנית מדוייקת לטיפול בחסכונותיך והשקעותיך, לרבות צ'ק ליסט מוגדר לביצוע, או שהרציונל מאחורי התכנית לא יהיה ברור לך – תקבל/י את כספך בחזרה. מיותר לציין שמעולם לא קיבלנו בקשה שכזו, ו-100% מהלקוחות שלנו היו מרוצים מאוד מתוצאות התהליך.


מה כדאי לי לעשות לקראת התכנון?

במקביל לשליחת שאלון היכרות נציע לך לצפות בהרצאה דיגיטלית של שעה וחצי (ללא עלות וללא התחייבות, ניתן לצפות בה כבר כעת). ההרצאה מספקת את כל הרקע שחשוב להכיר בנוגע להשקעות באופן כללי ולשוק ההון בפרט. חשוב לנו מאוד שהלקוחות שלנו יבינו את הרציונל מאחורי התכנון, ולא יתייחסו אליו כ"קופסא שחורה". לכן כדאי מאוד לוותר ערב אחד על צפייה בחדשות או בנטפליקס כדי לצפות בהרצאה.




* התכנון הפיננסי אינו מהווה ייעוץ השקעות או ייעוץ פנסיוני כהגדרתם בחוק.